Τρίτη Οκτώβριος 22 , 2019

Οι Γλάροι Αιγαίου στη Σέριφο 2015

 
«Σέριφος ...

...η νοσταλγία της πρώτης φοράς»
 
με τα φτερά της AEGEAN AIRLINES

P1060004

Ξαναβρέθηκε.

Ποιά; -Η αιωνιότητα.

Είναι η θάλασσα που πήγε με τον ήλιο.

                               "Αρθούρος Ρεμπώ"

 

  Η πρώτη φορά, η αρχή η δύσκολη αλλά και η γεμάτη υποσχέσεις με πυξίδα την αγάπη για τον άνθρωπο νησιώτη και τις ανάγκες του είναι πάντα στο μυαλό μας .
  Το πρώτο ταξίδι της παιδιατρικής ομάδας των «Γλάρων» είχε προορισμό το μαγευτικό νησί της Σερίφου. Κάθε φορά που επιστρέφουμε το...
...«νόστιμον ἦμαρ ἰδέσθαι»

  Η Σέριφος όπως και τα άλλα νησιά έχουν ιδιαίτερες ανάγκες. Η θάλασσα που αγκαλιάζει τα νησιά και τους ανθρώπους όταν ο ήλιος κρυφτεί δημιουργεί ένα μαγευτικό αλλά σκληρό σκηνικό.
  Ο νόστος, η αγάπη για το τραχύ τοπίο και τους όμορφους ανθρώπους του που τον χειμώνα δεν ξεπερνούν τους χίλιους, αλλά και η γνώση των ἀδηρίτων αναγκών τους, ειδικά των παιδιών, μας σπρώχνουν να κάνουμε ξανά το ταξίδι...

 P1050931 P1050938 P1050894

 ...Παρασκευή 16 Οκτώβρη 2015, νωρίς το πρωί η ομάδα εμπλουτισμένη με νέους παιδιάτρους, που μοιράζονται το όραμα της προσφοράς στα παιδιά των νησιών, ετοιμάζεται για απόπλου από το Μαραθώνα. Ο καιρός ιδανικός και τα συναισθήματα δρουν «ψυχοκατακλυσμικά».
  Ο βαρύς ήχος από τις μηχανές του φουσκωτού διακόπτει την ησυχία του πρωινού.Το ταξίδι προς το νησί του Περσέα έχει μόλις ξεκινήσει.
  Ο χρόνος χάρη στον έμπειρο καπετάνιο μας κυλάει γρήγορα και ευχάριστα.
Η άφιξή μας στο Λιβάδι μας φέρνει κοντά μας οικεία πρόσωπα. Όλα κυλούν ομαλά. Η ομάδα αποβιβάζεται και ο εξοπλισμός μας μεταφέρεται στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Σερίφου, γνωστή και δοκιμασμένη βάση δράσης.

P1050949 P1050897P1060031

  Σε λίγο τα ιατρεία ξεκινούν. Το γλυκό τραγούδι από τις φωνούλες των παιδιών γεμίζει τις ψυχές με χορό συναισθημάτων. Ο παιδίατρος είναι μάλλον προνομιούχος μεταξύ των γιατρών...
  Ο χορός αυτός συνεχίζεται και την επομένη αφού τα παιδιά είναι πολλά και οι ανάγκες αρκετές και περίπλοκες .Τα «απρόοπτα» είναι στην ημερήσια διάταξη και έχουν και αυτά την ομορφιά τους. Το απόγευμα του Σαββάτου μετά το τέλος των ιατρείων και των ενημερωτικών ομιλιών μας ενημερώνουν ότι υπάρχουν παιδιά και γονείς που προσήλθαν στο ιατρείο εκτός προγράμματος διότι εργάζονταν στις ελιές .
  Η ομάδα ανταποκρίθηκε άμεσα και όλα τα παιδάκια εξετάσθηκαν
...Αλλά ο παιδίατρος ως γνωστόν δεν έχει «ωράριο» το ίδιο και η βρογχιολίτιδα. Αργά το βράδυ ένα βρέφος τεσσάρων μηνών «μας χρειαζόταν» διότι παρουσίαζε δύσπνοια.
  Η ομάδα επίσης κινητοποιήθηκε και η αγωνία των νεαρών γονιών καταλάγιασε αφού το βλαστάρι τους τελικώς κοιμήθηκε ήσυχο .

P1050880P1050881

  Κυριακή 18 Οκτώβρη 2015. Αναχώρηση και στο μυαλό μας δημιουργείται ένας πρώτος απολογισμός. Όλα τα παιδιά που προσήλθαν ή έχρηζαν παρέμβασης εξετάσθηκαν και αντιμετωπίσθηκαν. Έγιναν εμβολιασμοί, σπιρομετρήσεις, αγωγή υγείας και εκπαίδευση γονέων. Εξετάσθηκαν έφηβοι και πραγματοποιήθηκαν οι αναγκαίες παρεμβάσεις και συμβουλευτική όπου ήταν απαραίτητο. Έγινε οργάνωση διασυνδετικής ιατρικής με το Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά όπου χρειάσθηκε.

Πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές δράσεις σε γονείς παιδιών και εφήβων. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη ανταπόκριση συνεδρίες γονέων με την Ψυχολόγο μας . 

P106011612141684 840094909441926 5457804638869029698 nP1060112

 Ο χρόνος κυλάει γρήγορα ...

...επιστρέψαμε στο Μαραθώνα.

Αποστολή εξετελέσθη, άπαντες παρόντες:

• Γαρατζιώτη Μάρω (παιδίατρος)
• Κότσιφα Μαρία Ελένη (παιδίατρος, αλλεργιολογία)
• Πελαγιάδης Ιορδάνης (παιδίατρος, αιματολογία / ογκολογία)
• Παπαθεοδώρου Εβελίνα (παιδίατρος ΔΕΠΥ)
• Παπανδρέου Ιωάννης (παιδίατρος εφηβικής ιατρικής)
• Ζαπανδιώτου Λεμονιά (ψυχολόγος)
• Βλάχος Παύλος (πρόεδρος Συλλόγου)
• Αναστασόπουλος Αλέξανδρος (ταμίας Συλλόγου)
• Κόλλιας Κωνσταντίνος (καπετάνιος)

  Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από βάθους καρδιάς τον Δήμαρχο Σερίφου κ. Αντώνη Αντωνάκη και τους συνεργάτες του για τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλαν για την οργάνωση και επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής μας. Ευρίσκονταν διαρκώς κοντά μας διευκολύνοντας το έργο μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους μας για την άψογη συνεργασία και τη ζεστή φιλοξενία που μας προσέφερε.
  Την κ.Λίλιαν Ντακούμη, πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και παρασκευάστρια στο Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου, που ενημέρωσε και συντόνισε άψογα όλους τους κατοίκους του νησιού.

  Δεν λέμε αντίο αλλά «εις το επανειδείν»

 

P1050954 

  Η αποστολή πραγματοποιήθηκε χάρη στην αμέριστη υποστήριξη της AEGEAN AIRLINES του μεγάλου μας χορηγού, που με ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία στέκεται πάντα στο πλευρό των παιδιών.

  Ευχαριστούμε την εταιρία LALIZAS ναυτιλιακά είδη που επιμελείται διαρκώς του θαλάσσιου εξοπλισμού μας, την κατασκευάστρια εταιρία φουσκωτών σκαφών Marvel για την ασφαλή μεταφορά της ομάδας μας με τα σκάφη της και την εταιρία PriveShop για την προσφορά δυο υπολογιστών στο Γυμνάσιο της Σερίφου.

 

 

Ομάδα "ΓΛΑΡΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ"