Τρίτη Οκτώβριος 22 , 2019

Ευχαριστήριες Επιστολές

 

ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
 
Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές ιατρούς του Κοινωνικού Μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου «ΓΛΑΡΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ» για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν στα παιδιά του νησιού μας κατά την επίσκεψή τους στις 11,12 και 13 Οκτωβρίου 2013.
Η αποστολή που αποτελείτο από γιατρούς εξειδικευμένων ειδικοτήτων που αφορούν τα παιδιά, εξέτασαν 124 παιδιά, βρέφη και εφήβους, παρείχαν δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη, συμβουλές και κατευθύνσεις όπου διέγνωσαν προβλήματα άγνωστα ως σήμερα, έκαναν εμβόλια και μικροεπεμβάσεις (φιμώσεις κλπ).

Η μεγάλη προσέλευση των παιδιών και των γονέων τους απέδειξε για μια ακόμη φορά το σοβαρότατο πρόβλημα στην υγεία και ειδικότερα στην έλλειψη παιδιάτρου στο νησί μας.
Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και δράσεις, ο Δήμος μας και τις στηρίζει και τις επικροτεί.

Συγχαίρουμε τους «ΓΛΑΡΟΥΣ ΑΙΓΑΙΟΥ» για την πρωτοβουλία αυτή. Μακάρι να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους φορείς.
 
Ο Δήμαρχος Αντιπάρου                              Η πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Α.    
Ιωάννης Λεβεντάκης                                    Βιάζη Εμμανουλία

 
 

 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΙΦΝΟΥ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο Δήμος Σίφνου και ο Δήμαρχος Ανδρέας Μπαμπούνης ευχαριστούν από καρδιάς τον κοινωνικό μη κερδοσκοπικό σύλλογο ''Γλάροι Αιγαίου'', που επισκέφτηκαν το νησί μας στις 6 και 7 Απριλίου 2013 και παρείχαν αφιλοκερδώς πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη σε παιδιά έως 16 ετών, καθώς και διασυνδετική ιατρική με το Τζάνειο Νοσοκομείο.
Οι γιατροί εξέτασαν 138 παιδιά - βρέφη έως και εφήβους. Πραγματοποίησαν εμβολιασμούς, αιματολογικές εξετάσεις, ακτινογραφίες και σε κάποιες περιπτώσεις παρέπεμψαν στη Αθήνα για περίθαλψη. Επίσης ο παιδίατρος κ. Γιάννης Παπανδρέου συζήτησε με εφήβους θέματα που σχετίζονται με το σχολικό εκφοβισμό.

Με δεδομένο ότι το νησί μας δε διαθέτει πλέον παιδίατρο η προσφορά των "Γλάρων Αιγαίου" αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία για τους γονείς και τα παιδιά μας, όχι μόνο για την αντιμετώπιση ασθενειών αλλά και για την έγκαιρη διάγνωση παιδιατρικών προβλημάτων. Οι καιρικές συνθήκες ταλαιπώρησαν τους γιατρούς, αλλά τους είμαστε ευγνώμονες γιατί όχι μόνο δεν ακύρωσαν την επίσκεψή τους, αλλά εργάστηκαν άοκνα για ένα διήμερο και απάλλαξαν τους γονείς από το άγχος, το χρόνο και τα έξοδα μετακίνησης στην Αθήνα.

Θερμές ευχαριστίες στη Διοίκηση και το προσωπικό του Περιφερειακού Ιατρείου Σίφνου, στον κ. Νίκο Κακάκη που εθελοντικά έθεσε τον εαυτό του στις υπηρεσίες των "Γλάρων Αιγαίου" για όλο το διήμερο και στον υπεύθυνο για θέματα υγείας δημοτικό σύμβουλο κ. Σταύρο Καλογήρου για το συντονισμό, την αρωγή του και την προσφορά 3 αυτοκινήτων της εταιρείας του για τη μετακίνηση των γιατρών.
 
''Γλάροι Αιγαίου'', σας ευχαριστούμε και περιμένουμε την επόμενη επίσκεψή σας! Μας δώσατε το μήνυμα ότι όσο υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ, το παρόν παίρνει φως και το μέλλον ελπίδα!
 
Ο Δήμαρχος Σίφνου
Ανδρέας Μπαμπούνης
 
 
 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ-ΕΛ.ΑΚΤ
ΠΑΘ/060 "ΦΟΥΡΝΟΙ"
 
Αγαπητοί κύριοι με την παρούσα θα θέλαμε εκ μέρους του κ. Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ καθώς και ημών προσωπικά να σας απευθύνουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας για την σημαντική δωρεά που προσφέρετε στο πλοίο μας και καθ’ επέκταση στο Λιμενικό Σώμα.

Από αυτή την στιγμή αισθανόμαστε ότι είσθε συμμέτοχοι στο έργο του πλοίου μας το οποίο αφορά την φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της Πατρίδος μας, την προστασία του πολίτη και της διαρκούς προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Σας ευχόμαστε καλή συνέχεια στο σημαντικό έργο της αφιλοκερδούς προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο της Πατρίδος μας και είμαστε στην διάθεσή σας για τυχόν παροχή βοήθειας.

Μετά τιμής
 
Ο Κυβερνήτης
Υποπλοίαρχος Λ.Σ. Νικόλαος Νάννος
 
 
 

"ΤΖΑΝΕΙΟΝ" Γεν. Νοσοκομείο Πειραιά.
 
Αξιότιμοι Κύριοι

Με την παρούσα επιστολή θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδίας, για την τιμή που μου κάνατε, απονέμοντάς μου την τιμητική πλακέτα των "Γλάρων Αιγαίου"

Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μπόρεσα και 'γω να κάνω κάτι πολύ μικρό, βοηθώντας το πάρα πολύ σημαντικό έργο σας, το έργο της ανιδιοτελούς προσφοράς και αλληλεγγύης, προς τους κατοίκους των πολυπαθών και δοκιμαζόμενων Αιγαιοπελαγίτικων νησιών μας.

Οι ηρωικοί αυτοί άνθρωποι, εγκαταλειμμένοι από την κεντρική διοίκηση, χωρίς ουσιαστική περίθαλψη  (γιατρούς, φάρμακα, κλπ) έχουν φύλακες άγγελους, ευτυχώς. Τους " Γλάρους Αιγαίου". Εσάς !

Θα ήθελα να σας δηλώσω και πάλι ότι και εγώ είμαι εδώ . Δίπλα σας. Όπως μπορώ. Όσο μπορώ .

Σας ευχαριστώ για την τιμή.

Dr. Γιώργος Μαραγκουδάκης MD, PhD.
Χειρ/γος Ορθοπαιδικός
Δ.της Παιδοορθοπαιδικού Τμήματος

 


 Απο την Σέριφο

Ευχαριστούμε από καρδιάς για το ταξίδι σας στη Σέριφο και την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στα παιδιά μας. Το έργο σας είναι υπερπολύτιμο και αξιέπαινο. Ο εθελοντισμός αποτελεί γνήσια προσφορά στον συνάνθρωπο και καταδεικνύει πλούτο ψυχής και περίσσευμα αγάπης.. Καλή δύναμη..

Ο ΔΗΜAΡΧΟΣ ΣΕΡΙΦΟΥ
Αντωνάκης Αντώνης
 

 


ΜΚΙΕ

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη δωρεά φαρμάκων στο Mητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. Για όλους εμάς, τους εθελοντές του Ιατρείου, που έχουμε ως σκοπό την περίθαλψη των κοινωνικά αδύναμων συμπολιτών μας, πράξεις όπως η δική σας είναι ιδιαίτερης σημασίας, αφού ενθαρρύνουν και υποστηρίζουν έμπρακτα το δύσκολο έργο μας.

Με εκτίμηση,

Χριστίνα Κόλλια
ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΚΙΕ

 


Απο την Σίκινο

27 Μαΐου, 2012

Ευχαριστήρια επιστολή στην ομάδα ‘Γλάροι Αιγαίου’

Αγαπητοί φίλοι,

Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή που βρεθήκατε ξανά στο νησί μας. Αυτή την φορά όχι ως απλοί επισκέπτες, αλλά ως αγγελιοφόροι μηνυμάτων. Μηνυμάτων αλληλεγγύης, ανθρωπιάς, συνεργασίας και αγάπης προς το συνάνθρωπο. Προσωπικά η χαρά μου ήταν ακόμα μεγαλύτερη, διότι εξαιτίας εκείνης της καλοκαιρινής συνάντησης-συζήτησης που είχαμε.

Γεννήθηκε μια πραγματική φιλία.

Εκ μέρους μου και εκ μέρους όλου του Δημοτικού Συμβουλίου Σικίνου, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά καθώς και τους χορηγούς σας, για ότι προσφέρατε στον τόπο μας.

Τόσο για την μεγάλη ποσότητα φαρμάκων, που ήδη διανέμεται στους κατοίκους, όσο και για τον εξοπλισμό του ιατρείου με διάφορα ιατρικά αντικείμενα (μόνιτορ, φορείο, φορητός απινιδωτής, ωτοσκόπιο). Καθώς επίσης και για τα δώρα, ρούχα και παιχνίδια, τα οποία γέμισαν με χαρά και χαμόγελα τα παιδιά του Σχολείου. Στους δύσκολους, οικονομικά και όχι μόνο, καιρούς που περνάει η πατρίδα μας, τέτοιες πρωτοβουλίες αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Παράλληλα μας γεμίζουν με συναισθήματα χαράς, δύναμης, ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον. Με τέτοιες ενέργειες, αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε μόνοι, αλλά ότι υπάρχουν άνθρωποι που μας σκέφτονται και νοιάζονται για μας. Χωρίς κανένα ίδιον όφελος αλλά επειδή το νοιώθουν και επειδή το ποθεί η ψυχή τους. Να ξέρετε ότι έχετε την συμπάθεια και εκτίμηση όλων μας!

Εύχομαι ολόψυχα η συνεργασία μας να συνεχιστεί.

Να ’στε καλά.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Ο Αντιδήμαρχος Σικίνου
Μαράκης Βασίλειος
 
 

Οι «ΓΛΑΡΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ»
 
Ευχαριστούν την Παιδοχειρουργική κλινική του Τζανείου Νοσοκομείου και ειδικά για την ευαισθησία που έδειξαν :
Τον Κο Μπουλνταδάκη Δ-ντή ΠΧ
Τον Κο Γαβαλάκη Επιμελητή Α΄ΠΧ
Τις Νοσηλεύτριες της ΠΧ
Επίσης την Ιατρό Κα Παπαδάκη υπεύθυνη Παιδουπερηχογράφο του Ακτινολογικού τμήματος. 
 
 

 
Απο την Λέρο
 
Αγαπητοί μου Γλάροι θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πολύτιμη βοήθειά σας όταν χρειάστηκε να κάνει χειρουργική επέμβαση ο γιος μου, ότι κι αν πω είναι λίγο μπροστά σε αυτό που προσφέρατε !!!!!!!!!!
Σας εύχομαι Καλές γιορτές και καλή συνέχεια στο έργο σας που με τόσο αγάπη κάνετε, σας ευχαριστώ θερμά μέσα από την καρδιά μου!!

Ειρήνη Παγώνη
 
 

 
Και επειδή τα μποφόρ στο νησάκι μας συνεχίζονται, συνεχίζονται και τα χαμόγελα...
 

  ...χάρη στους φίλους μας, τους «Γλάρους»!

Οι υποσχέσεις μεταξύ φίλων είναι ιερές. Αυτό μας θύμισαν οι «Γλάροι», καθώς δεν αθέτησαν την υπόσχεση που μας έδωσαν το Δεκέμβρη για περαιτέρω υποστήριξη.

Με αυτό τον τρόπο ενίσχυσαν τις ελπίδες μας ότι ακόμη και στις δύσκολες μέρες που ζούμε, υπάρχουν φίλοι που δεν ξεχνούν τα παιδιά των νησιών.

Άννα Μαντζουράνη 
Διευθύντρια Γυμνασίου - ΛΤ Αγίου Ευστρατίου
 
 

 


 Στέγη Ανηλίκων Σύρου

Όπως τα λουλούδια του κήπου έτσι και τα παιδιά μας χρειάζονται φροντίδα και αγάπη. Ο κήπος ο δικός μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος και η προσεκτική καλλιέργειά του είναι ευθύνη του καθενός μας.
Η «Στέγη» σας ευχαριστεί θερμά για την προσφορά σας και σας διαβεβαιώνει πως και ο δικός σας «σπόρος» θα μεγαλώσει και θα ανθίσει στις καρδιές των παιδιών μας.

Με τιμή,

Μαρία Κυδωνιέως Φωστέρη
ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ
& ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣALTER CHANNEL

Με την παρούσα σας γνωρίζουμε ότι θα είμαστε στη διάθεσή σας να εξυπηρετήσουμε, από την τράπεζα αίματος εργαζομένων του AlterChannel, ανάγκες συνανθρώπων μας συνεισφέροντας με αυτόν τον τρόπο στις δικές σας προσπάθειες.

Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού
Νάσια ΓοργόληΌταν τα μποφόρ φέρνουν χαμόγελα (Αη Στράτης)

Όταν στον Αη Στράτη φυσά δυτικός άνεμος οι μετακινήσεις συνήθως δυσκολεύουν και η διάθεσή μας βαραίνει, καθώς κοιτάμε τη φουρτουνιασμένη θάλασσα. Ποιός όμως ξέρει ακριβώς τί κρύβεται πίσω από κάθε κύμα που περνά με ορμή το μικρό μας λιμενοβραχίονα; Κάποια τέτοια κύματα έφεραν και τους Γλάρους Αιγαίου την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στο σχολειό μας. Κύματα διαφορετικά από τα συνηθισμένα, κύματα που μας γέμισαν χαρά κι ελπίδα. Χαρά γιατί τα καινούρια αποκτήματά μας, προσφορά των Γλάρων, αποτελούν σημαντικό βοήθημα. Χαρά γιατί οι έφηβοι μαθητές μας δέχτηκαν δώρα γεμάτα αγάπη. Ελπίδα γιατί υπάρχουν ακόμη άνθρωποι με φιλότιμο και καλή πρόθεση. Ελπίδα γιατί υπάρχουν ακόμη άνθρωποι με δυνατή θέληση και πίστη στο σκοπό τους να προσφέρουν χαρά στους μαθητές των νησιών. Τώρα πια στον Αη Στράτη φοβόμαστε λιγότερο τα μποφόρ. Αυτά μας φέρνουν τους Γλάρους.


Άννα Μαντζουράνη
Διευθύντρια Γυμνασίου - ΛΤ Αγίου Ευστρατίου

 


Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς

Αγαπητοί Γλάροι

Με ιδιαίτερη συγκίνηση διάβασα το περιπετειώδες ταξίδι σας. Μαζί με εσάς νιώθω υπερήφανος που καταφέραμε να δώσουμε λίγη χαρά σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη και αγωνίζονται σε αντίξοες συνθήκες να αντιμετωπίσουν τα καθημερινά τους προβλήματα. Είμαστε στην διάθεσή σας και για άλλες αποστολές. Το Κοινωνικό Ιατρείο- Φαρμακείο στο Κιλκίς δικαιώνει την ύπαρξή του.

Με τιμή 

Αγαθόπουλος Δημήτρης.

 


Από τον Άη Στράτη προς τους ''Γλαρους Αιγαίου''

Εύχομαι τα κύματα της θάλασσας του Αιγαίου
να φέρνουν στο νησί του Αη Στράτη φίλους γλάρους
σαν και σας.
Όμορφη, ζεστή και συγκροτημένη η παρουσία σας.
Κερδίσατε τις καρδιές των παιδιών.

Αιγαιόγλαροι σας χρειαζόμαστε.  Συνεχίστε.
Βύρων Μανικάκης

 

 


 Αγροτικός Ιατρός Π.Ι ΚΑΣΤΟΥ

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την ομάδα των Γλάρων όπως επίσης και τους χορηγούς των για την ευγενική και ιδιαίτερα ουσιώδη προσφορά Ιατρικού εξοπλισμού ( σύγχρονος ηλεκτροκαρδιογράφος, συσκευή μέτρησης σακχάρου- χοληστερόλης) και φαρμακευτικού υλικού, για τις ανάγκες του περιφερειακού Ιατρείου της Νήσου Καστός.

Εύχομαι καλή επιτυχία και συνέχεια στο ιδιαίτερα αξιόλογο και σημαντικό εθελοντικό σας έργο


Θερμοί χαιρετισμοί

Μούσα Νικόλας
Αγροτικός Ιατρός Π.Ι ΚΑΣΤΟΥ


Κίμωλος

Η ανιδιοτελής προσφορά σας τιμά και παραδειγματίζει το νησί μας και την Πατρίδα μας. Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την σημαντική ενίσχυση του αγροτικού μας ιατρείου με φάρμακα πρώτης ανάγκης.

«Ο Θεός να σας έχει όλους καλά»

Ο Δήμαρχος Κιμώλου
Θεόδωρος Μαγκανιώτης